Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 Aku Mahu Banglo Pink (L147)

RM17.00
Price in points: 17 points
Weight: 0.25 kg
978-967-0411-34-7
35 pieces
+
Add to wish list

Format: Paperback
Saiz: 7.5 x 5
ISBN-13: 978-967-0411-36-7
Tarikh Terbit: 24 Apr 2014
Jumlah Muka Surat : 280

Berat (KG) : 0.25

 

Aku Mahu Banglo Pink

SINOPSIS

Kisah bermula apabila pemilik Banglo Pink, Tan Sri Hisham mahu menjualnya kerana penyewanya seorang nenek bernama Elizabeth telah meninggal dunia dan sebab lain, kerana usia Banglo Pink yang sudah lama. Fasha The Wannababes mahu memiliknya.

Konflik berlaku apabila Tan Sri Hisham dan anaknya Fasha tidak tahu bahawa terdapat anak-beranak yang tinggal di Banglo Pink. Seorang watak utama, Asma dan ayahnya Encik Bustani. Mereka berdua dapat tinggal di Banglo Pink kerana ehsan Nenek Elizabeth yang membenarkan mereka menumpang bersama.

Sekolah Sri Bangsar ketika itu, mempunyai cikgu jemputan dari England, Teacher Olivia bertindak membantu program pendek sekolah. Iaitu kelas membaiki komunikasi bahasa Inggeris pelajar-pelajar. Mengurangkan penggunaan bahasa rojak dikalangan pelajar.

 

ISI KANDUNGAN

Fasha yang telah memiliki Banglo Pink atas pujukan ke atas ayahnya, terus mengadakan parti teh di Banglo Pink untuk pelajar-pelajar Sekolah Sri Bangsar. Semata-mata mahu menunjukkan dia satu-satunya remaja dan pelajar yang mempunyai banglo sendiri. Asma ketika itu terpaksa menyamar jadi orang gaji Banglo Pink. Semasa parti teh berlangsung, Asma dan rakannya cuba sabotaj parti tersebut, malangnya tidak berjaya. Tetapi jiran-jiran Fasha secara tidak langsung merosakkan parti teh tersebut.

Fasha dan The Wannababes yang penat mengadakan parti teh, bermalam di Banglo Pink. Asma dan rakan-rakannya cuba menjadikan Banglo Pink sebagai banglo berhantu. Asma dan rakan-rakannya berjaya menakutkan dan menghalau The Wannababes.

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar