Selamat Datang, Ejen Dropship BCO Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 Mereka yang Harum di Langit (L100)

RM15.00
Price in points: 15 points
Weight: 0.24 kg 
978-967-481-258-4
90 pieces
+

Harta rampasan yang berasa di hadapan Saidina Umar terlalu banyak dan sangat bernilai. Selain daripda harta peribadi milik Raja Parsi, tentera Islam juga membawa jongkong emas serta peralatan perang. Kemudian Saidina Umar memandang raut wajah setiap sahabat lalu berkata, "Sesungguhnya kaum yang membawa harta rampasan ini sehingga ke sini adalah seorang yang benar-benar amanah."

 

Saidina Ali bin Abi Talib pula berkata, "Wahai Amirul Mukminin, sesungguhnya kamulah orang yang paling zuhud dan paling aminah. Sekiranya ketua kami bersikap sedemikian, maka kami semua akan mengikut sikap kamu wahai Amirul Mukminin. Tetapi jika kamu wahai Umar mengambil harta sesuka hatimu, maka kamu lihatlah sendiri kehancuran kaummu nanti."

 

Ini sebahagian sahaja daripada kisah-kisah yang digali kembali dalam buku ini.

 

Menariknya, buku ini bukan berkenaan Saidina Umar ataupun Saidina Ali. Mahupun Saidina Abu Bakar. Buku ini adalah tentang 7 sahabat lain yang nama mereka tidak masyur.

 

Tidak masyur d bumi, namun harum semerbak nama mereka di langit.

Penerbit:
PTS Publishing House

 

 

BILA ORDER SAYA AKAN DIPROSES?

Order yang dibayar sebelum 9 AM sahaja akan diproses & dihantar pada hari yang sama (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 Order akan sampai ke rumah anda mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Baca lebih lanjut untuk tahu bila anda akan menerima order yang dipesan. KLIK DI SINI

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar