Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 Gosip Sri Bangsar - Nasyid vs Koir (L150)

RM17.00
Price in points: 17 points
Weight: 0.23 kg
978-967-0411-39-2
148 pieces
+
Add to wish list

Format: Paperback
Saiz: 7.5 x 5
ISBN-13: 978-967-0411-39-2
Tarikh Terbit: 24 Apr 2014

Berat (KG) : 0.23
Jumlah Muka Surat : 256Nasyid Vs Koir

 

SINOPSIS

Wilma kini berkuasa kembali sebagai ketua buletin. Perkara pertama yang dilakukan, diarahkan semua ahli-ahli menemuramah The Wannababes dan menetapkan tajuk buletin seterusnya sebagai 'Edisi Gosip Terhangat Sri Bangsar'.

Walaupun ramai tidak setuju, tetapi masing-masing perlu akur dengan ketetapan ketua senior kuku besi itu. Betty pula didatangi kumpulan koir sekolah yang meminta pertolongannya untuk menulis berita tentang pencarian penyanyi utama kumpulan koir sekolah. Ini kerana penyanyi utama kini mengalami sakit tekak yang teruk dan tonsil yang membengkak. Kemungkinan besar tidak boleh menyertai pertandingan koir peringkat kebangsaan!

Betty sememangnya prihatin, membawa aiskrim ke rumah penyanyi utama ini tetapi terserempak dengannya yang sedang memarahi kucing yang berak di laman rumah dengan suara nyaring.

Kenapakah penyanyi utama itu mengatakan suaranya hilang, padahal sebenarnya okey sahaja menjerit pada si kucing yang terberak cirit? Mengapa beri alasan sedemikian, sedangkan Pertandingan Koir Kebangsaan yang sangat penting... bakal berlangsung dalam masa 2 minggu lagi?

Memandangkan Betty sudah tidak memegang jawatan ketua editor, beliau terpaksa bergerak sendirian menyiasat perkara ini.

 

ISI KANDUNGAN

Sekolah Sri Bangsar pula sibuk dengan satu pertandingan bakat suara bagi mencari pengganti si penyanyi Koir tersebut. Pelbagai gelagat peserta dapat dilihat. Ada pelajar yang comel dan nerd tetapi mempunyai suara METAL dan GANAS. Ada yang menyanyi tidak keluar bunyi. Ada yang memberikan ceramah. Namun akhirnya, kumpulan nasyid dan penyanyi solonya memenangi kejohanan ini.

Kini kumpulan nasyid dan kumpulan koir yang sebelum ini sentiasa bergaduh besar terpaksa bersatu bagi memenangi Pertandingan Koir Kebangsaan.

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar