Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 Himpunan Wirid & Doa Selepas Sembahyang (L158,BL157)

RM6.00
Price in points: 6 points
Weight: 0.06 kg
978-967-481-298-0
146 pieces
+
Add to wish list

Dimensi : 19cm x 0.5cm x 13cm

 

Bersabarlah (tekunlah) apabila bersama orang yang menyeru kepada Tuhan mereka (berdoa dan berzikir) pada waktu pagi dan petang dalam keadaan mengharap padaNya. (surah al-kahfi ayat 28)

 

Allah memanggil orang yang berzikir mengingati Allah sebagai Ulil Albab iaitu orang yang berfikir. Mereka adalah orang yang mengingati Allah setiap masa terutamanya setiap selepas solat fardhu lima kali sehari. Orang yang sentiasa mengingati Allah sentiasa berada dalam rahmat Allah dan Allah selalu mengingatinya.

 

Apakah bacaan yang mereka baca? Bagaimana caranya? Jika selalu mengamalkannya, apa pula makna bacaanya? Buku ini menjadi panduan asas bagi mereka yabg ingin tahu bacaan wirid yang biasa dibaca sebaik selesai menunaikan sembahyang fardhu. Dilengkapi dengan terjemahan mudah bagi setiap wirid dan doa bagi menambahkan penghayatan ketika membaca dan membantu pembaca supaya tahu apa yang diminta dan dibaca.

 

Marzuki bin Mohd.Noor adalah pendidik di Selangor. Beliau berkelulusan Sarjana Muda (B.A.) Usuludin (Akidah dan Falsafah) Universiti al-Azhar, Mesir dan Sarjana (M.A.) Pendidikan Islam Universiti Malaya. Beliau aktif yang menghasilkan banyak bacaan di PTS Islamika antaranya Panduan Pengurusan Jenazah, Mathurat, Manzil, Koleksi Doa Terpilih daripada al-Quran, Koleksi Doa Terpilih daripada Hadis dan banyak lagi.

 

 

Penerbit:
PTS
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
47 Muka Surat

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar