Selamat Datang, Ejen Dropship BCO Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 Islam & Pemikiran Reformis Masa Hadapan: Mencerahkan Maqasid Yang Digelapkan (L54)

RM40.00
Price in points: 40 points
Weight: 0.28 kg
9789672158127
10 pieces
+
Add to wish list

 

Selain mengupas konsep dan menggagaskan pembaharuan naratif seperti muwatinun, yakni muafakat dalam masyarakat plural, yang dahulunya dipopularkan melalui konsep li ta’arafu, pengarang turut mengimbau aliran pemikiran reformis Islam semasa, dan antara yang saya kira menarik dalam konteks masyarakat Malaysia adalah dengan mengaitkan persoalan konsep dengan kontroversi pelaksanaan hukum, konsep Negara Islam dan kalimah “Allah”.

ANWAR IBRAHIM

Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat

 

Perkembangan islah dan tajdid tidak dapat dipisahkan dari proses pembaharuan pemikiran serta intelektual yang futuristik melangkaui zamannya. Maka, tidak dapat tidak, pasti akan ada golongan anak muda yang mewakili semangat zaman untuk menggalas amanah gelaran “agen perubahan masyarakat” lantas menjadikan mereka sebagai peneraju tajdidi-islahi. Buku Islam & Pemikiran Reformis Masa Hadapan: Mencerahkan Maqasid Yang Digelapkanadalah sebahagian daripada manifestasi anak muda yang ingin tampil dan mencorak perubahan dalam masyarakat.

MOHAMAD RAIMI AB RAHIM

Presiden Angkatan Belia Islam Malaysia

MUHAMMAD FAISAL ABDUL AZIZ kini merupakan Setiausaha Agung Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM). Sebelumnya pernah menjadi Presiden Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM). Beliau memperolehi Ijazah Sarjana Muda Undang-undang (LLM) di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Beliau juga sebelum ini berkhidmat sebagai Peguambela dan Peguamcara khususnya dalam kes melibatkan hak asasi manusia dan kes litigasi kepentingan awam.

Penerbit:
ABIM & ILHAM Books
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
236 Muka Surat

 

 

BILA ORDER SAYA AKAN DIPROSES?

Order yang dibayar SELEPAS 10 AM akan diproses & dihantar pada esok hari, ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). 

Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 Order akan sampai ke rumah anda mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Baca lebih lanjut untuk tahu bila anda akan menerima order yang dipesan. KLIK DI SINI

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar