Selamat Datang, Ejen Dropship BCO Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 Pemerkauman Isu Pilihan Raya Dalam Akhbar Arus Perdana Berbahasa Inggeris Di Malaysia (L163)

RM25.00
Price in points: 25 points
Weight: 0.40 kg
9789834915490
8 pieces
+
Add to wish list

Buku ini hasil kajian penulis terhadap liputan akhbar arus perdana berbahasa Inggeris bagi lima pilihan raya umum di Malaysia, iaitu bermula pilihan raya tahun 1995 hingga tahun 2013. Dalam buku ini mengandungi bukti empirikal tentang isu pemerkauman yang menjadi sebahagian daripada isu parti politik yang bertanding untuk kempen pilihan raya.

Bab-bab yang terkandung dalam buku ini secara tidak langsung menjelaskan tentang isu kaum yang direncanakan dalam wacana nasional, sekali gus menyukarkan masyarakat Malaysia mencapai politik demokratik matang yang merentasi kaum. Pelabagai usaha merentas kaum yang dilakukan oleh pelbagai pihak bagi mengatasi isu kaum sebagai asas wacana nasional , namun kurang berjaya.

Sungguhpun Malaysia telah menyambut 60 tahun kemerdekaan, isu kaum yang masuh direncakan dalam wacana nasional bukanlah hasil daripada tuntutan suara masyarakat, tetapi isu ini direka sebagai sebahagian daripada usaha unutk mengekalkan kerelevanan politik dan parti politik berasakan kaum dalam masyarakat Malaysia.

Masyarakat Malaysia yang matang dalam mewacanakan isu nasional merentas kaum perlu mempunyai kesedaran terhadap perkara ini, dan buku ini merupakan salah satu matlamat penulis ke arah tersebut.

Penerbit:
Dewan bahasa Dan Pustaka
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
277 Muka Surat

 

 

BILA ORDER SAYA AKAN DIPROSES?

Order yang dibayar SELEPAS 10 AM akan diproses & dihantar pada esok hari, ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). 

Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 Order akan sampai ke rumah anda mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Baca lebih lanjut untuk tahu bila anda akan menerima order yang dipesan. KLIK DI SINI

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar