Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 Tafsir Wanita Dalam Al-Quran (Z6,Z7)

RM48.00
Price in points: 48 points
Weight: 1.26 kg
9789673683116
26 pieces
+
Add to wish list

==============================

Tajuk: Tafsir Wanita Dalam Al-Quran (Z7)
ISBN: 9789673683116
Penerbit: Al - Hidayah 
Penulis:Syeikh Iman Zaki Al - Barudi 
Tahun Terbitan: 2020
Muka Surat: 766
Halaman: Hitam - Putih
Format: Softcover
Berat (kg): 1.26
Dimensi (cm): 3.5 cm x 17.6 cm x 

 =============================
 
 
Sinopsis
 

Setelah kedatangan Islam, seluruh bentuk kekejaman dan penindasan ditentang dan dikecam dengan sekeras-kerasnya oleh Islam. Pandangan negatif manusia terhadap wanita menjadi pandangan positif. Sikap meremehkan kaum wanita sudah tidak diamalkan, bahkan wanita diangkat dan dihormati. Lelaki dan wanita diciptakan untuk saling melengkapi antara satu sama lain.

Islam memberikan kebebasan namun tetap dalam batasan dan peraturan yang termaktub dalam Al-Quran dan As-Sunnah sehingga tindakan dan arah kaum wanita tetap berada dalam garis panduan yang benar. Pada masa yang sama, Islam sangat menentang pemikiran yang menjadikan wanita hanyalah sebagai makhluk pelengkap sehingga dianggap tidak mendatangkan sebarang manfaat, kerana mereka telah dikongkong dan segala bentuk idea kreatif atau usaha yang lahir dari mereka tidak akan dipandang oleh masyarakat. Pandangan yang ekstrim sebegini sangat tidak dipersetujui dalam Islam lantaran ajaran Islam merupakan ajaran yang membawa rahmat dan memartabatkan kaum wanita.

Buku yang diberi judul Tafsir Wanita Dalam Al-Quran ini banyak menyentuh tentang hak dan kewajipan wanita dari sudut hukum, moral dan sosial. Semoga buku ini dapat menjadi panduan bagi kaum wanita bahkan kaum lelaki dalam meniti kehidupan dengan cara yang benar dan sesuai dengan aturan Al-Quran dan ajaran Rasulullah sallallahu ‘alaihi wa sallam

 

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar