Selamat Datang, Ejen Dropship BCO Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

RM66.00 more to FREE delivery


Tragedi Berdarah Di Christchurch (L93)

ANTARA PERSEPSI DAN REALITI
RM25.00
Price in points: 25 points
Weight: 0.22 kg
9789672107675
8 pieces
+
RM66.00 more to FREE delivery
Add to wish list

Sinopsis:

 

"Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah. "sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepada mu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagi mu". (QS. Al-Baqarah:120)

 

Sebahagian umat islam di sana yang sebelumnya tidak pernah atau jarang terlihat di Masjid, sejak maghrib semalam sehingga subuh ini berebut datang menghadap kepadanya.

 

Mereka memenuhi rumah Allah bukan sekadar untuk menunjukkkan solidariti. Lebih jauh lagi, mereka sedang mengadu kepada Allah tentang kezaliman demi kezaliman yang terjadi sejak hari-hari sebelum ini, dengan kemuncaknya semalam di New Zealand.

 

Sekali gus mereka berdoa, berharap perlindungan, serta pasrahkan segalanya, yang akan terjadi hari ini dan di masa depan, kepadanya.

 

Kalau misalnya masjid ini diserang, semoga saya ada ketika itu. Lalu saya menghentikan serangan tersebut atau gugur di tangannya sebagai syuhada. Mana saja yang menjadi takdir Allah, saya sudah siap sedia. Semoga dengan itu Allah mengampuni saya."

 

Hikmah dari tragedi tembakan tersebut adalah bukan islam semakin ingin mengetahui tentang islam dan beratus-ratus saudara baru telah mengikrarkan syahadah selepas tragedi tersebut.

 

 

Penerbit:
Casamas
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih & Berwarna
Muka Surat:
164 Muka Surat

 

 

BILA ORDER SAYA AKAN DIPROSES?

Order yang dibayar SELEPAS 10 AM akan diproses & dihantar pada esok hari, ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). 

Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 Order akan sampai ke rumah anda mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Baca lebih lanjut untuk tahu bila anda akan menerima order yang dipesan. KLIK DI SINI

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar