Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 Adab Pernikahan dan Mendidik Anak #(L14)

RM25.00
Price in points: 25 points
Weight: 0.16 kg
9789672605706
Out-of-stock
Tajuk: Adab Pernikahan dan Mendidik Anak 
ISBN: 9789672605706
Penerbit: Nizamiyyah Institute
Penulis: Imam Al-Ghazali  
Penterjemah: Zainul Abidin Bin Abdul Halim
Tahun Terbitan: 2021
Muka Surat: 71
Halaman: Hitam Putih & Berwarna 
Format: Softcover
Berat (kg): 0.16kg
Dimensi (cm): 21.5cm x 14cm x 0.5cm 
 
SINOPSIS
 
Penulisan buku panduan ini ditujukan kepada mereka yang sangat memahami adab pernikahan itu sendiri merujuk kepada Kitab Ihya' Imam al-Ghazali. Dirujuk kepada beliau oleh penulis dalam buku ini sesuai dengan ilmunya Imam al-Ghazali ini yang amat meluas dalam sejarah falsafah Islam dan dunia.

Olahan isi kandungan buku dibuat dengan begitu teliti dari segala aspek terutama dalam setiap soalan yang diajukan dijawab menggunakan nasihat yang dikutip daripada kitab Ihya' Imam al-Ghazali, Keunikan buku ini adalah terhadap susunan nya mengikut keutamaan dalam mendidik anak-anak dan soalan merangkumi aspek dalam bab pernikahan sehingga lah kepada men didik anak-anak yang bermula dengan soalan seperti 'Kenapa saya perlu men didik anak saya' sehingga lah kepada soalan 'Apakah hak suami saya yang wajib saya tunaikan sebagai seorang isteri? Formatnya tidak berpaksikan seperti olahan kandungan buku biasa yang lain tetapi lebih kepada memenuhi setiap soalan yang sering diajukan dalam mendidik anak-anak di dunia ini. Kaedah ini sangat autentik dan sesuai terutama untuk mereka yang baharu dalam dunia kekeluargaan. Malah bagi mereka yang telah juga melalui alam perkahwinan yang lama.

Lahirnya buku ini diharap dapat memberi bimbingan dan nasihat yang ber makna terhadap ibu-ibu dan bapa-bapa dalam usaha untuk mendidik anak terutama dalam zaman yang penuh dengan pelbagai dugaan dan cabaran ini.
Penerbit:
Nizamiyyah Institute
Halaman:
Hitam Putih & Berwarna
Muka Surat:
71 Muka Surat

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar