Selamat Datang, Ejen Dropship BCO Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 Terma & Syarat 
 
1.Tempahan untuk order Shopee
- Sebelum membuat sebarang tempahan untuk Shopee di website BCO, tuan/puan perlu menghubungi kami untuk mengesahkan kuantiti buku yang ingin ditempah sama ada masih ada atau tidak.
 
- Untuk setiap tempahan order Shopee perlu dilampirkan Airway Bill dalam fail berformat PDF. Sebarang lampiran Airway Bill hasil dari tangkapan kamera atau fail yang kabur apabila dipreview tidak akan diterima.
 
- Pastikan maklumat yang ada pada Airway Bill yang dilampirkan adalah tepat.
 
2. Penghantaran parcel Shopee
- Untuk penghantaran parcel Shopee melalui khidmat BCO, tuan/puan perlu memilih Shopee Delivery Pos Laju atau Shopee Delivery DHL (bergantung kepada jenis kurier yang diterima semasa menerima order di Shopee)  di bahagian ‘Shipping Options’ di halaman Secure Checkout.
 
- Untuk penghantaran parcel Shopee yang DITEMPAH di website BCO, TIADA SEBARANG CAJ TAMBAHAN dari segi kos servis pemprosesan dan penghantaran akan dikenakan pada tuan/puan.
 
- Namun, BookCafe TIDAK akan menanggung sebarang kerugian seller Shopee sekiranya berlaku apa – apa masalah seperti parcel tidak sampai ke penerima. Ini kerana penghantaran yang dilakukan berpandukan maklumat yang ada pada Airway Bill yang dilampirkan pada kami. Oleh itu amat penting bagi seller Shopee membuat semakan teliti dan pastikan Airway Bill yang dilampirkan selari/tepat dengan butiran tempahan.
 
- Tuan/Puan boleh memeriksa status parcel Shopee seperti berikut :

1) POS LAJU: 
https://poslaju.com.my/track-trace-v2/
 
- Sekiranya berlaku sebarang masalah yang berkaitan dengan parcel Shopee yang telah dihantar, tuan/puan perlu menghubungi khidmat pelanggan kurier PosLajuatau DHL  untuk membuat sebarang aduan masalah mengenai parcel yang sudah dihantar.

Talian Khidmat Pelanggan Kurier :

1) Pos Laju : 1 300 300 300
2) DHL : 03-8065 8032
 

 

BILA ORDER SAYA AKAN DIPROSES?

Order yang dibayar sebelum 10 AM sahaja akan diproses & dihantar pada hari yang sama, ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). 

Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 Order akan sampai ke rumah anda mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Baca lebih lanjut untuk tahu bila anda akan menerima order yang dipesan. KLIK DI SINI

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar