Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 Kronikel Empat Bahtera: GADIS BONEKA HADRAH (L148,Y17)

RM25.00
Price in points: 25 points
Weight: 0.27 kg
978-967-369-622-2
344 pieces
+
Add to wish list
Tajuk: Kronikel Empat Bahtera: Gadis Boneka Hadrah
ISBN: 978-967-369-622-2
Penerbit: Penerbit-X
Penulis: Sri Rahayu Mohd Yusop
Muka Surat: 429
Tahun terbit: 2022
Halaman: Hitam Putih
Format: Softcover
Berat (kg): 0.270 kg
Dimensi (cm): 18.2 cm x 11.3 cm x 3 cm

SINOPSIS

Perdita, gadis pemain boneka meneruskan kelangsungan rumah anak yatim yang dia tumpangi dengan membuat pertunjukan bersama adiknya Hassid, si pemain seruling di pasar pelabuhan Hadrah, ibu kota kerajaan Farsina. Pada malam mereka diserang oleh tiga penyangak di lorong gelap kota Hadrah, mereka telah diselamatkan oleh hulubalang istana bernama Jaivad dan tabib bernama Sula.

Erali, putera daripada isteri kedua raja kerajaan Farsina kini lumpuh akibat kemalangan ketika memburu bersama kakandanya, putera mahkota Pharvid. Mengalami kekecewaan dan kesedihan akibat ketidakupayaannya dan tidak mendapat perhatian bondanya yang menumpukan usaha untuk menjamin kedudukan di istana, Erali telah cuba mengambil nyawanya sendiri. Gurunya Ziyad telah berikhtiar supaya Erali kembali pulih. Pencarian Ziyad untuk memulihkan semangat Erali telah menemukannya dengan Perdita dan Hassid, pasukan pertunjukan boneka Hadrah.

Pertemuan insan-insan ini bakal menentukan takdir kerajaan Farsina dan Buana Sepi yang diancam malapetaka yang tidak kenal sempadan benua dan samudera. Kepada Perdita, Hassid, Sula dan Jaivad, Farsina mendedahkan misteri dunianya yang penuh dengan keajaiban dari dasar laut, padang pasir dan puncak gunung.

Penerbit:
Penerbit x
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
440 Muka Surat

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar