Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 Kuasa Karisma (L159,Y27)

RM35.00
Price in points: 35 points
Weight: 0.40 kg
978-629-7564-12-8
127 pieces
+
Add to wish list
Tajuk: Kuasa Karisma
ISBN: 978-629-7564-12-8
Penerbit: PTS Publishing House
Penulis: Ahmad Naim Jaafar
Tahun Terbitan: 2023
Muka Surat: 408
Halaman: Hitam Putih
Format: Paperback
Berat (kg): 0.395kg
Dimensi (cm): 19 x 13 x 3
 
SINOPSIS
 
“Apabila seseorang sudah menentukan kepercayaannya. Dan dia memperjuangkan kepercayaan itu, semua sumber akan tertarik kepada perjuangannya itu, walaupun selepas kematiannya”.

-Mahatma Gandhi

Karisma adalah satu keunikan yang misteri dalam diri manusia. Ramai antara kita yang mahu memiliki karisma diri, memiliki keyakinan, kekuatan visi, keteguhan azam dan keberanian melalui zamannya. Namun, mengapa ada sesetengah individu lebih berkarisma daripada yang lain.

Mahatma Gandhi menyatakan tahap karisma individu ditentukan oleh apa yang diperjuangkan dengan bersungguh-sungguh. Sebagai manusia, nilai kita adalah pada apa yang kita percaya dan perjuangkan.

Perbincangan mengenai kuasa karisma individu bukanlah bersifat statik bahkan sangat dinamik dan berubah-ubah mengikut peredaran zaman, namun karisma kekal menjadi salah satu kelebihan kompetitif yang sukar untuk dirungkaikan sehingga hari ini.

Kuasa Karisma ditulis menggunakan teknik cerita pendek bagi menerangkan prinsip-prinsip membina karisma serta teknik-teknik yang mudah dalam membina peribadi berkarisma.

Bermula daripada karisma dalam diri, perhubungan, kepimpinan, pengurusan dan penampilan yang mudah difahami dan digunakan dalam amalan kepimpinan organisasi.
Penerbit:
PTS Publishing House

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar