Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 Panduan Syar'i Tatacara Bersuci (L53)

RM12.00
Price in points: 12 points
Weight: 0.24 kg
9789671680100
28 pieces
+
Add to wish list

Apa yang sudah mengakar tidak bererti selalunya benar. Beragam tatacara ibadah memang banyak yang telah kita ketahui dan kita amalkan sejak kecil. Namun persoalannya apakah ianya selaras dengan bimbingan Allah dan RasulNya?

Pertanyaan ini tidaklah layak dijawab dengan emosi dan fanatik buta. Justeru pertanyaan seperti ini akan selalu mengingatkan kita untuk terus mempraktikkan Islam di atas landasannya. Sebagai seorang muslim, sudah semestinya kita ingin duduk di atas landasan yang benar, berakidah dengan akidah yang benar, bermanhaj yang benar, berakhlak yang benar dan juga beibadah yang benar.

Seperti tentang wuduk dan mandi junub, itu adalah perkara biasa yang boleh jadi telah sebati dalam hidup kita. Namun sejauh mana tatacara kita dalam mengikuti petunjuk Rasulullah? Buku ini insyaAllah berupaya untuk menjawabnya.

Dengan membawakan dalil-dalil yang lengkap serta bimbingan ulama Ahlus Sunnah dalam menjelaskan perbezaan pendapat, menjadikan buku ini sesuai ditelaah oleh para pencari ilmu yang benar. Buku ini menyentuh tentang wuduk, tayamum, bersugi, mandi junub, air mani, air mazi, haid, khuf (sepatu), masuk dan keluar tandas.

Penerbit:
Pustaka Al-Munawwarah
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
165 Muka Surat

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

 *Order akan sampai dalam masa 2 - 5 hari bekerja, mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Info lanjut: KLIK DI SINI

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar