Selamat Datang, Ejen Dropship BCO Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 Penternakan Ikan Laut Di Dalam Sangkar Terapung (L167)

RM35.00
Price in points: 35 points
Weight: 0.25 kg
9789834610289
Out-of-stock
Add to wish list
===========================
Format: Paperback
Saiz: 6" x 9"
ISBN-13:9789834610289

Jumlah Muka Surat: 130
Berat (Kg): 0.25
===========================
 
 
Buku ini menerangkan tentang konsep asas penternakan ikan laut di dalam sangkar terapung. Proses ini melibatkan perkara asas tentang pemilihan tapak, pembinaan sangkar dan operasi sangkar dalam skala perniagaan besar-besaran. Maklumat diterangkan secara terperinci boleh memberi gambaran awal kepada pembaca yang ingin menceburi dalam bidang ini. Selain itu ia menerangkan tentang spesies ikan yang sesuai diternak di ternakan sangkar ikan marin, pengurusan sangkar yang melibatkan pemberian makanan, rawatan penyakit dan penggredan ikan. Aspek penting iaitu pemasaran juga diterangkan di dalam buku ini dengan memeberikan teknik pemasaran yang menjamin kesegaran ikan dan memberikan nilai yang tinggi pada hasil tuaian ikan. Tidak ketinggalan juga buku ini menceritakan tentang masalah yang ada dalam projek ternakan ikan dalam sangkar yang dapat memberi gambaran kepada pembaca supaya lebih bersedia dengan masalah yang bakal timbul jka mengusahakan projek ini.
 
Buku ini sesuai dibaca oleh pembaca yang bercadang untuk memulakan projek penternakan ikan laut dalam sangkar dan juga penternak sangkar yang telah memulakan projek. Ia juga boleh menjadi rujukan kepada pelajar dalam bidang akuakultur.

 

 

BILA ORDER SAYA AKAN DIPROSES?

Order yang dibayar SELEPAS 10 AM akan diproses & dihantar pada esok hari, ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). 

Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 Order akan sampai ke rumah anda mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Baca lebih lanjut untuk tahu bila anda akan menerima order yang dipesan. KLIK DI SINI

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar