Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 Rahsia Taliban Menghalau Kuasa Besar # (L11)

RM25.00
Price in points: 25 points
Weight: 0.22 kg
9789672446354
3 pieces
+
Add to wish list

Tajuk : Rahsia Taliban Menghalau Kuasa Besar

ISBN : 9789672446354

Penerbit : Casamas

Penulis : Mohammad Qayyum Bin A. Badaruddin

Berat : 0.22kg

Muka Surat : 156

Dimensi : 21.6cm x 14cm x 0.9cm

 

SINOPSIS / SARI RANSANG

KEJAYAAN TALIBAN MENGHALAU KUASA BESAR KETIGA TELAHMENGEJUTKAN DUNIA. LEBIH MENGUJAKAN ADALAH APABILA KUASA BESAR SELEPAS BRITAIN DAN SOVIET UNION, AMERIKA SYARIKAT TELAH MENJUSTIFIKASIKAN PRISTIWA 11 SEPTEMBER 2001 UNTUK MENYERANG DAN MENCEROBOH DI AFGHANISTAN DI ATAS ALASAN UNTUK MEMBUNUH OSAMA BIN LADEN.

SELEPAS BERJAYA MENAMATKAN SASARAN (BIN LADEN). AS TIDAK MENCEROBOH BERSENDIRIAN, MALAH MEREKA MEMBAWA BERSAMA SEMUA KUASA BESAR YANG PERNAH MENJADI PENJAJAH SEBELUM DAN SELEPAS PERANG DUNIA KEDUA.

MISI BESAR DAN KOLABORASI SEMUA KUASA BESAR TELAH MENJADIKAN AFGHANISTAN SEBAGAI SEBUAH MEDAN UNTUK MENGUJI SEGALA JENIS SENJATA, BOM DAN PELURU PEPANDU. NAMUN SELAMA 20 TAHUN MENCUBA, IA BERAKHIR DENGAN KEGAGALAN, KERUGIAN, MALU BESAR DAN PENGUNDURAN DENGAN PENUH KEHINAAN.

AS DAN ROMBONGAN KUASA BESAR YANG LAIN BUKAN SAHAJA GALAL DALAM PERISIKAN MENGENAL PASTI KEKUATAN DAN STRATEGI MUSH, MALAH MEREKA-KECUNDANG KEPADA TEKTIK TRADITIONAL. AFGANISTAN MENJADI SEPERTI VIETNAM 2.0 DAN MALAH LEBIH TERUK LAGI KERANA KERUGIAN YANG BERGANDA DAN KETIRISAN DALAM MENGANTISIPASI KEBIJAKSANAAN.


SESUNGGUHNYA BANTUAN ALLAH DATANG KEPADA ORANG YANG BERJUANG, BERPEGANG TEGUH PADÀ TALI ALLAH DAN YAKIN DENGAN BANTUANNYA.

Penerbit:
CASAMAS
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih & Berwarna
Muka Surat:
228 Muka Surat

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar