Format: Paperback
ISBN-13: 978-967-0142-97-5
Tarikh Terbit: 2 Jul 2012
Jumlah Muka Surat : 48
Berat (kg): 0.11
Chef Sarji atau nama sebenarnya Mohamad Sarji Ramli mempunyai pengalaman selama 20 tahun dalam bidang penyediaan makanan dan minuman. Anak kelahiran Raub, Pahang ini sudah menerbitkan 8 buah buku masakan dan kini menghasilkan buku masakan bersiri 'Ala Gerai' dengan PTS Millennia Sdn. Bhd.
Beliau mempunyai perniagaan sendiri, iaitu Red Onion Café yang terletak di Melawati yang menyediakan khidmat kafe dan katering. Beliau mahir menyajikan makanan Barat, Itali, Swiss, Perancis, Asia, Malaysia, dan barbeku serta mahir dalam bidang pembuatan kek dan roti.
- Bebola Nasi Ayam
- Lohsyifan dengan Telur
- Nasi Goreng Kantonis
- Sup Ciceongfan
- Mi Bebola Ikan
- Kari Laksa Ala Cina
- Asam Laksa Pulau Pinang
- Wantan Ayam Goreng
- Telur Dadar Tiram
- Sotong Sira Cili
- Telur Kukus dengan Daging
- Ayam Continental
- Ayam Lima Rasa
- Tauhu Stim dengan Daging Cencang
- Kambing Reneh dengan Sayuran
- Tauhu dengan Sos Manis
- Sup Selada Air dengan Bilis
- Ayam Lemon
- Itik Delight
- Dumpling Daging dengan Sup Sayur
- Sotong Bijan Goreng
- Ayam Panggang Sos Plum
- Mi Shanghai