Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 Solat: Bimbingan dan Pemantapan #(BL77)

RM350.00
Price in points: 350 points
Weight: 1.89 kg
9789670592718
8 pieces
+
Add to wish list
Tajuk: Solat: Bimbingan dan Pemantapan
ISBN: 9789670592718
Penerbit: Nadi Minda Resources
Penulis: Ustaz Ramlee Mat Amin
Muka Surat: 942
Halaman: Hitam Putih
Format: Hardcover
Berat (kg): 1.89
Dimensi (cm): 25.7 x 18.1 x 5.6
 
Setelah melihat orang-orang yang bersalah itu, mereka berkata:
"Apakah yang menyebabkan kamu masuk ke dalam (neraka) Saqar?" Orang yang bersalah itu menjawab: “Kami tidak termasuk dalam kumpulan orang yang mengerjakan solat."
[Surah al-Mudathir: 42-43]

Apa yang perlu kita lakukan sebagai khalifah di muka bumi ini dan kita sendiri pasti mengetahui betapa pentingnya kewajipan bersolat dan pensyariatannya. Kita sebagai seorang Muslim yang melaksanakan solat pastinya kita tahu tahap pengetahuan tentangnya. Tidak semua orang yang
solat khusuk dalam solatnya, sedangkan kekhusukkan itu amat penting.

Ketahuilah bahawa orang yang bersolat pun boleh dihumban ke neraka kerana kejahilan dalam mengerjakan solat. Bagaimana pula dengan orang yang langsung tidak mahu mengerjakan solat? Solat itu tiang agama dan perbezaan antara Islam dan kafir adalah solat. Orang yang mengerjakan solat bererti menegakkan agama, manakala orang yang meninggalkan solat bererti meruntuhkannya.

Buku ini telah disusun khusus bertujuan membimbing diri sebagai hamba yang lemah ke arah kesempurnaan solat agar menjadi umat Islam yang diredai Allah di dunia dan mendapat keuntungan di akhirat.
 
Buku Solat, Bimbingan dan Pemantapan ini, memuatkan secara menyeluruh dan terperinci tentang ibadat solat, ditampilkan dengan bahasa yang mudah difahami, dihadirkan dengan idea cemerlang disertai ilustrasi-ilustrasi menarik untuk memudahkan pemahaman para pembaca.

Buku ini sesuai dijadikan bahan bacaan dan rujukan bagi keluarga Muslim yang cintakan agama, cinta solat, cinta keluarga demi dunia dan akhirat.

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar