Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 Surrounded By Idiots (Edisi Bahasa Melayu) # (L12,PY28)

RM49.90
Price in points: 50 points
Weight: 0.43 kg
9789670015873
136 pieces
+
Add to wish list
Tajuk: Surrounded By Idiots (Edisi Bahasa Melayu)  #
ISBN: 9789670015873
Penerbit: Acepremier
Penulis: Thomas Erickson
Tahun Terbitan: 2019
Muka Surat: 317
Halaman: Hitam Putih
Format: Paperback
Berat (kg): 0.425kg
Dimensi (cm): 21cm x 15cm x 1.5cm
 
SINOPSIS

Adakah anda pernah rasa seperti anda sahaja yang berfikiran rasional? Atau anda pernah cuba berbincang dengan pasangan anda tetapi hasil daripada perbincangan tersebut amat mengecewakan? Adakah jawapan yang panjang berjela membuatkan anda menjadi gila? Atau adakah sikap kasar rakan sekerja anda membuat anda tidak selesa?

 

Anda tidak keseorangan. Selepas pertemuan yang mengecewakan dengan seorang usahawan yang sangat berjaya, yang benar-benar percaya bahawa dia dikelilingi oleh si ‘dungu’, seorang pakar dalam bidang komunikasi dan juga pengarang buku terlaris, Thomas Erikson, telah mendedikasikan dirinya untuk memahami bagaimana manusia berfungsi dan mengapa kita sering kali menghadapi kesukaran untuk berhubung dengan jenis-jenis orang tertentu.

 

Dikelilingi oleh Si Dungu merupakan satu fenomena antarabangsa, dengan jualan melebihi 1.5 juta salinan di seluruh dunia. Ia menawarkan kaedah penemuan yang mudah namun inovatif untuk menilai personaliti manusia yang berkomunikasi dengan kita sama ada di dalam atau di luar pejabat – berdasarkan empat jenis perilaku (Merah, Biru, Hijau dan Kuning), dan memberikan pemahaman tentang bagaimana kita boleh menyesuaikan cara kita bercakap dan berkongsi maklumat.

 

Erikson akan membantu anda untuk memahami diri anda sendiri dengan lebih baik, mempertingkatkan kemahiran komunikasi dan sosial, menangani konflik dengan yakin, memperbaiki hubungan pasukan dengan bos anda, serta memberikan anda cara yang terbaik untuk menguruskan orang yang perlu berurusan dengan anda. Beliau juga berkongsi petua mudah tentang bahasa tubuh, memperbaiki komunikasi bertulis, nasihat tentang bila anda patut berundur atau teruskan, dan bila anda perlu bersuara atau berdiam diri. Penuh dengan momen ‘aha!’ dan ‘oh tidak!’, Dikelilingi oleh Si Dungu akan membantu anda memahami dan berkomunikasi dengan orang di sekeliling anda, termasuk mereka yang anda anggap sukar untuk difahami.

 

Dan dengan nasib baik, anda juga boleh yakin bahawa si dungu di luar sana bukanlah anda!

Penerbit:
Acepremier
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
317 Muka Surat

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar