Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 



The Art of Storytelling (L131,G9)

RM35.00
Price in points: 35 points
Weight: 0.22 kg
978-967-369-573-7
645 pieces
+
Add to wish list

Tajuk: The Art of Storytelling
ISBN: 978-967-369-573-7
Penerbit: Puteh Press
Penulis: Hamid Addin
Tahun Terbitan: 2021
Muka Surat: 214
Halaman: Berwarna
Berat (kg): 0.22 kg
Dimensi (cm): 19.3 cm x 13.5 cm x 1.2 cm

 

ANDA PENIAGA ONLINE?



Mahu tingkatkan jualan dengan hanya mengubah ayat iklan anda?

Tak, ni bukan ubah ayat iklan biasa-biasa.

Tapi kita ubahnya menjadi ayat bercerita atau storytelling.

- “Tahu dah tentang storytelling. Tapi bila tulis, tak jadi pun.”

- “Rasanya dah tulis ayat iklan bercerita gempak dah, tapi orang tak minat pun baca.”

- “Banyak kali ubah ayat iklan, tapi satu pun tak berkesan dan berjaya.”



SAYA FAHAM!



Sebab saya pun dulu macam tu.

Bila tulis, saya padam.

Bila post, tapi tak menarik pembaca pun.

Tulis dan tulis, tapi sales masih sendu.

Hinggalah saya belajar copywriting serta storytelling daripada beberapa orang guru, termasuklah dari penulis sejarah Islam nombor 1 negara, Pak Latip.

Kemudian, saya timba pengalaman menjadi copywriter dan storyteller, menulis copywriting storytelling untuk beberapa syarikat di Malaysia.

Kini, saya sudah tahu beberapa storytelling yang berkesan untuk menarik orang membacanya, seterusnya mampu meningkatkan jualan anda.


CUMANYA, SAYA RASA TAK ADIL

Ya, saya memang ada juga menulis copywriting storytelling untuk client saya. Jualan mereka mencecah ribuan ringgit hasil copywriting storytelling yang saya hasilkan untuk mereka. Cumanya, saya hanya bantu terus menyiapkan storytelling tersebut.

Ilmu berkaitan seni storytelling ini langsung saya tidak dedahkan kepada umum.

Hinggalah seorang rakan saya yang juga seorang guru internet marketing bertanya kepada saya:

“Kamu tak nak kongsikan ilmu storytelling ni ke?”

Tersentap saya mendengar soalannya.

Ya, kerana itulah saya menghasilkan buku The Art Of Storytelling ini.



Dua post saya, yang hanya diletakkan di FB personal sahaja, namun mampu tular hingga mencecah 6,000 dan 24,000 perkongsian, dengan hanya menggunakan seni storytelling sahaja.



DALAM BUKU FIZIKAL INI, ANDA AKAN BELAJAR:



Bab 1: Apa itu storytelling, dan bagaimana ianya mampu meningkatkan jualan online anda

- Bagaimana mahu menyusun cerita yang boleh menjual?

- Storytelling bukan untuk menjual? Jadi apa yang ditekankan dalam storytelling?

- Belajar storytelling dari iklan tv.

- Trik viralkan storytelling anda secara mudah dan berkesan.

- Cipta avatar anda sebelum hasilkan storytelling.


Bab 2: 24 Seni Storytelling

- 24 seni storytelling didedahkan satu persatu buat pembaca.

- Seni yang sebelum ini tidak pernah didedahkan oleh mana-mana copywriter lagi.

- Adakah seni-seni ini boleh digabungkan menjadi satu seni?


Bab 3: Pukau Pelanggan Dengan Gambar

- Dua jenis gambar beremosi

- Tip memilih gambar yang disukai oleh FB

- Trik menulis headline pada gambar iklan

- Apakah warna copywriting kita? (tip yang sangat penting dan mahal)


Bab 4: 20 Templat Copywriting yang Menarik

- Templat copywriting dari perbagai jenis produk dan servis

- Disertakan kod Qr, tinggal anda scan dan terus edit saja.

- Jimat masa. Hanya scan, edit dan siap storytelling anda sendiri.


“BERBALOI KE DAPATKAN BUKU THE ART OF STORYTELLING NI?”

1. TAK BERBALOI jika anda SEKADAR BACA TANPA BERTINDAK.

2. Tapi jika anda MEMANG MAHU BELAJAR DAN BERUBAH, ianya adalah PELABURAN ILMU YANG SANGAT BERBALOI.

3. Sebelum dicetak dan diterbitkan, ianya TELAH DIUJI TERLEBIH DAHULU TERHADAP KIRA-KIRA 100 PENIAGA ONLINE, yang mana KESEMUANYA SANGAT BERPUAS HATI dengan isi kandungannya.

4. Sebagai copywriter, saya sendiri MENGGUNAKAN SENI DARI BUKU INI untuk HASILKAN STORYTELLING BAGI PELANGGAN SAYA.


“BERAPA HARGA BUKU INI?”

Buku yang setebal lebih 200 muka surat, dan kesemua halamannya 100% berwarna. Biasanya buku sebegini berharga RM50 ke atas, lebih-lebih lagi buku ini berkongsi ilmu seni storytelling yang belum pernah didedahkan oleh mana-mana copywriter lagi.

Tidak hairanlah jika buku ini dijual dengan harga yang sedikit mahal. Mungkin RM60 ke RM70.

Tapi, anda kini boleh mendapatkan buku The Art Of Storytelling ini dengan harga serendah RM35 sahaja!

Sebolehnya, saya mahu seramai mungkin peniaga online dapat manfaat dari buku ini.

Dapatkan buku, belajar menulis ayat iklan berbentuk storytelling darinya. Ambil manfaat darinya. Naikkan jualan selebat-lebatnya.

Ya, harga jualan buku ini terlalu murah berbanding manfaat yang bakal anda dapat.

Jadi, rebutlah peluang ini sebaiknya.



BELAJAR DAN UBAH AYAT IKLAN ANDA MENJADI MAGNET WANG

Saya nak anda dapatkan buku ini, belajar darinya. Belajar sampai menjadi. Belajar sampai jadi, sampai anda mahu hasilkan jualan berganda-ganda.

“Storytelling. Sangat mantap pengisiannya, sarat dengan ilmu2 storytelling yang mahal. Jadi mudah rasanya nak buat storytelling copywriting sekarang ni. Hanya tinggal pilih aja mana2 seni yang nak digunakan…dan bestnya boleh juga gabungkan beberapa seni dalam satu storytelling untuk hasil yang lagi padu. Terima kasih tuan! “

- Osman Dastageer, Singapura



“Baca baru sikit. Tp dah terbuka mata. Banyak contoh contoh jelas yg bt kita rasa a ahh lahh. Betul juga. Terbuka minda. Lain dari buku yang lain Saya beri 10 Bintang untuk anda dapatkan buku ni.”

- Salamiah, KL



“Tengah teruja ni tengok art of Storytelling Memang betul2 tak pernah lagi saya baca, ada copywriter yang share & dedahkan ilmu2 mahal macam ni.. Betul2 ilmu baru ni. Tak padan dengan harga, terlalu mahal nilainya jika nak bandingkan dengan harga sekarang ni. Patut letak harga mahal lagi, baru orang akan hargai.”

- Din Bahar, Shah Alam

 

SINOPSIS

 

DAPATKAH KITA MENARIK PERHATIAN DENGAN HANYA MENULIS?

Ramai yang sukakan perhatian, lagi-lagi para peniaga. Mereka perlu ‘membina’ perhatian supaya lebih ramai orang berminat dengan produk atau servis yang mereka hasilkan.

‘Membina’ perhatian itu akan menjadi lebih mudah dengan THE ART OF STORYTELLING.

Buku ini membincangkan mengenai rahsia dan cara menulis kisah daripada ‘biasa-biasa’ menjadi ‘hebat’ dan ‘luar biasa’, seterusnya menjadi daya penarik orang untuk membacanya. Akhirnya kita berjaya mengubah pembaca itu menjadi pembeli.

 

Berikut adalah keistimewaan buku ini:

1. Gaya penulisan dan persembahan yang mudah dan praktikal

2. Pendekatan infografik yang memudahkan kefahaman pembaca

3. Berwarna sepenuhnya

Disertakan juga di dalam buku ini 20 template ayat jualan yang dapat diguna pakai bagi semua jenis perniagaan.

 

Hanya tinggal salin, sunting dan post pada media sosial jualan anda.

 

ISI KANDUNGAN

 

Bab 1

Apa Itu Storytelling?

Storytelling Untuk

Kongsi Cerita

Tidak Nampak Lagi Apa Itu

Storytelling?

Storytelling Ini Formula Jugakah?

Contoh Penulisan Headline Storytelling Menggunakan Formula Copywriting

Undang-Undang Penulisan

 

Bab 2

Seni Storytelling

Seni 1:The Art of Avatar

Seni 2 : The Art of The Jersey

Seni 3 : The Art of The Structures

Seni 4 : The Art of Monomyth

Seni 5 : The Art of Sparklines

Seni 6 : The Art of Start False

Seni 7 : The Art of Monotonous

Seni 8 : The Art of Imagination

Seni 9 : The Art of Reverse Psychology

Seni 10 : The Art of Mistakes

Seni 11 : The Art of Neurosceince

Seni 12 : The Art of Oxytocin

Seni 13 : The Art of Future

Seni 14 : The Art of Secret

Seni 15 : The Art of Famed

Seni 16 : The Art of Social Proof

Seni 17 : The Art of Happiness

Seni 18 : The Art of Rhyming

Seni 19 : The Art of Hyperbole

Seni 20 : The Art of Doa

Seni 21 : The Art of Minimalist

Seni 22 : The Art of Intelligent Trap

Seni 23 : The Art of Question

Seni 24 : The Art of Cooperation

Epilog

Seni Storytelling Terbaik

 

Bab 3

Teknik Pukau Pelanggan Dengan Gambar

Dua Jenis Gambar Beremosi

Tips Meletakkan Gambar

Tips Memilih Gambar yang Disukai oleh Facebook (FB)

Tips Mahu Mengiklankan Gambar Kita Menembusi Instagram

Tips Bagaimana Menulis Headline Pada Gambar Iklan

Apakah Warna Copywriting Kita?

 

Bab 4

Templat Copywriting yang Menarik

1# Produk Umum yang ada Banyak Saingan

2# Produk Kesihatan

3# Produk Simpanan Kewangan / Emas /Pelaburan / Insurans

4# Perniagaan / Bisnes / Saham

5# Umum (Lebih Kepada Ubatan)

6# Aksesori Wanita (Beg / Kasut / Jam)

7# Jual Tudung

8# Kelas Tuisyen / Mengaji / Muzik / Silat

9# Barangan Kanak-Kanak

10# Produk Kecantikan

11# Alat Keselamatan / CCTV

12# Pakej Pelancongan

13# Pakaian

14# Produk Sukan

15# Servis

16# Insurans

17# Permainan Kanak-Kanak (5 Tahun ke Bawah)

18# Minyak Wangi

19# Program Motivasi / Konsultan

20# Belajar Bisnes Online

 

Penutup

Penerbit:
Puteh Press
Format:
Paperback
Halaman:
berwarna
Muka Surat:
214 Muka Surat

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar