Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 Ujian Kita Usah Berdukacita (L106)

RM35.00
Price in points: 35 points
Weight: 0.38 kg
9786297556390
4 pieces
+
Add to wish list
Tajuk:Ujian Kita Usah Berdukacita
ISBN: 9786297556390
Penerbit: Galeri Ilmu Sdn Bhd
Penulis: Muhd Kamil Ibrahim & Rakan-rakan
Tahun Terbitan: 2023
Muka Surat: 296
Halaman: Hitam Putih & Berwarna
Format: Paperback
Berat (kg): 0.38
Dimensi (cm): 21.5 cm x 14 cam x 1.5 cm
 
SINOPSIS
 
Kisah ujian kehidupan yang ditempuh oleh seseorang dan bagaimana ujian itu dihadapi, boleh menjadi 'healing' (penawar) buat orang lain. Inilah yang akan dirasai apabila membaca buku ini.

Malah sebahagian pembaca mungkin akan menemui kisah serupa dengan apa yang mereka pernah atau sedang hadapi. Setidak-tidaknya ia memberi inspirasi. Dalam cerita, ada ilmu yang pembaca dapat.

Ada panduan dan motivasi daripada 40 kisah ujian yang pelbagai daripada 20 orang penulis dari bermacam-macam latar belakang ini - ahli perniagaan berjaya, jutawan, golongan profesional, pakar saham, guru, suri rumah sepenuh masa, al-hafiz, penulis, bekas banduan, dll.

Perkongsian paling berharga adalah bagaimana mereka ini menghadapi ujian dan - dalam beberapa kisah - bagaimana ujian itu menjadi 'turning point' ke arah kehidupan yang lebih baik.

Buku ini sebenarnya menghimpun 'success stories' (kisah-kisah kejayaan) dalam menempuh ujian hidup. Ia diceritakan sendiri oleh insan-insan yang kebanyakannya berjaya dalam bidang masing-masing. Apa yang ditekankan adalah kejayaan melepasi satu fasa getir dalam kehidupan yang Allah uji pada mereka.

Dari satu kisah ke satu kisah, ia memaparkan didikan Allah dalam rentetan ujian yang menjadikan seseorang itu lebih baik dan lebih dekat dengan-Nya, daripada sebelum itu.
 
Penerbit:
Galeri Ilmu Sdn Bhd
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih & Berwarna
Muka Surat:
296 Muka Surat

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar