Semuanya Bermula Di Sini. (Sign In | Register)

 Ultra Qalif Pelindung Bumi: Sumber Tenaga (M1,M14,Y46)

RM14.00
Price in points: 14 points
Weight: 0.11 kg
978-629-7565-10-1
228 pieces
+
Add to wish list
Tajuk: Ultra Qalif Pelindung Bumi: Sumber Tenaga
ISBN: 978-629-7565-10-1
Penerbit: Komik-M
Penulis: Froggypapa
Tahun Terbitan: 2023 
Muka Surat: 112
Halaman: Berwarna
Format: Paperback
Berat (kg): 0.107kg
Dimensi (cm): 14cm x 20cm x 0.8cm 
 
SINOPSIS
 

Qalif menyangka cuma rumahnya mengalami kenaikan bil elektrik yang melampau. Namun, seluruh kediaman di kawasan taman perumahannya dilanda masalah yang serupa. Siasatan qalif dan jebat membawa mereka berdua ke markas sekumpulan penjahat yang diketuai oleh Elektrikus.

Apakah agenda dan motif sebenar elektrikus mengganggu bekalan elektrik di situ? Mampukah qalif menghalang kegiatan jelik mereka?


Antara faktor utama perubahan iklim di dunia adalah penggunaan sumber tenaga yang semakin meningkat keperluannya dalam kehidupan manusia seperti elektrik, gas, dan minyak. Tenaga-tenaga ini datangnya daripada sumber asli seperti arang batu, minyak, dan gas asli yang mengambil masa berjuta tahun lamanya untuk terhasil. Sumber asli ini adalah anugerah yang sukar ataupun tidak dapat diwujudkan kembali.

Bagi menyelamatkan bumi daripada berterusan dilanda pemanasan global dan menjamin bekalan penggunaan sumber tenaga yang berterusan, penjimatan serta penggunaan tenaga alternatif adalah amat digalakkan dan perlu dijadikan budaya. Bermula dengan diri sendiri, keluarga, masyarakat, dan negara, kita bersama-sama mampu melakukannya!

Penerbit:
Komik M

 

 
JAMINAN KAMI
 
 

 Order atau produk yang rosak akan diganti baru secara PERCUMA

 Jaminan wang dikembalikan

 Tiada caj penghantaran tambahan bagi order gantian

 Data peribadi anda dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar